Telefon za porudžbine: +381 64 302 6126

Handmade fine jewelry by Mirjana Ivanović

Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima

Biografija

Rođena sam u Beogradu 1963. godine. Studirala sam i diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu. Govorim engleski, italijanski i nemački jezik, a služim se i grčkim. Nakon udaje 1993. godine odlazim sa suprugom u inostranstvo i tamo provodimo 15 godina. Živeli smo u Londonu, Solunu, Bonu i poslednjih 6 godina u Koburgu. Imamo dva sina. U Beograd sam se vratila 2008. godine.

U Koburgu ( Coburg, Nemacka ) sam se zainteresovala za poludrago kamenje i kristaloterapiju. Međutim vrlo brzo su me kristali i poludrago kamenje zainteresovali isključivo svojom bojom, oblicima i sjajem. Tako sam započela da se bavim nakitom, uglavnom dizajnom i izradom ogrlica. Na osnovu prve kolekcije ogrlica ( Das Perlen und Steinspiel ) primljena sam u Društvo umetnika Coburga što mi je pružilo pristup Udruženju umetnika Nemačke. Izlagala sam na sajmu INHORGENTA u Minhenu 2006, iste godine na novogodišnjoj izložbi u Gradskoj galeriji grada Koburga. Na sajmu nakita u Vićenci, VICENZAORO, izlagala sam u maju 2007. I krajem te godine ponovo u Gradskoj galeriji grada Koburga. 2010. izlagala sam i na Fashion Week-u Beogradu.

Od povratka u Beograd bavim se samo izradom unikatnog nakita u kombinaciji srebra i poludragog kamenja, kristala i bisera. Više godina bila sam predstavljena na Božicnom izlaganju u Američkoj ambasadi za njihovo osoblje i posetioce. Povremeno organizujem promocije i izložbe.