Telefon za porudžbine: +381 64 302 6126
Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima

Ahat

Ahat

Ahat je kamen opuštanja, mira, pročišćenja, ravnoteže, meditativnosti, vitalnosti, uzemljenja, smanjuje bol, balansira jin i jang energiju, stimuliše analitičke sposobnosti, budi skrivene latentne talente, jača vid, pomaže kod stresa, stabilizuje auru.

Ahat uravnotežava suptilne energije. Kaže se da pomaže u zaštiti, pogotovo zaštiti dece. Nadodaje hrabrost i pojačava kreativnost kod učenika ili umetnika. Njegovo pojačavanje energije dolazi u talasima, tako da je koristan kada je potrebno prevazići neku situaciju.

Ahat pomaže ljudima koji imaju problema sa praštanjem i u slučajevima kada je problem otpustiti gorčinu i očajanje pogotovo u odnosima sa drugim ljudima, porodici ili ljubavi. Nosite ahat ako se osećate sputani, pod pritiskom, zatvoreni i prigušeni u trenutnim dužnostima. Ukoliko imate u vidu teške pretstojeće bitke na porodičnom i poslovnom planu gde vam je potrebna snaga i hrabrost da budete iskreni pre svega sa sobom i istrajete na svom zacrtanom cilju, ahat je kamen za vas.

Ahat pojačava fizičku brzinu, u trčanju, maratonu, atletici. Deluje na pluća, krvne sudove, limfni sistem, probavu, anoreksiju itd.

Ovaj kamen sluzi za olakšavanje bolova bilo kog porekla. Žuti deluje antidepresivno, a zeleni smiruje disajne i srčane smetnje. Plavi ahat olakšava probleme sa grlom. dok ružičasti ublažavaju ljubavne teškoće. Voda ga čisti, dok ga sunce osvežava energijom.

Umirujući kamen koji donosi snagu i stabilizaciju telesne energije.

Duhovno - Podiže svest, podstiče meditaciju i duhovni rast.

Psihički - Olakšava prihvatanje samoga sebe jer razvija samopouzdanje i samoanalizu. Poboljšava koncentraciju i olakšava dolazak do praktičnih rešenja. Podstiče ljubav prema istini.

Fizički - Nosite ga ako imate problema sa želucem. Dobar je za matericu i jača plodnost kod žena.