Telefon za porudžbine: +381 64 302 6126

Handmade fine jewelry by Mirjana Ivanović

Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima

Akvamarin

Akvamarin

Akvamarin je dragi kamen rođenih u znaku Škorpiona, a može ga nositi i osoba u znaku Bika. Svojom zelenkastoplavom bojom podstiče osećaj vernosti i postojanosti i zato se koristi i kao amajlija koja učvršćuje vernost u vezi i braku. Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti.

Osim toga podstiče brze intelektualne reakcije, daje mir, umirujuću komunikaciju i štiti auru. Po starom verovanju ima lekovita svojstva kod upale grla, desni, creva i jetre. Pomaže i kod zubobolje.

Pomaže nam da spoznamo istinu, kao i da je glasno izgovorimo. Podstiče sposobnost govora, volju, samopouzdanje i veru u moć istine i ljubavi. Nosioca oslobađa od podsvesnih strahova i kočnica. Dobro deluje na grlo i olakšava sve probleme vezane za predeo vrata, tiroidnu žlezdu i govor. Omogućava nam kreativnu inspiraciju. Čisti se pod tekućom vodom, a puni se energijom na suncu.

Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti.
Duhovno - Njegova umirujuća energija smanjuje stres, pa je dobar za meditaciju. Izoštrava intuiciju.

Psihički - Pogoduje osetljivim ljudima. S njim ćete biti tolerantni i prevladaćete različite predrasude. Preporučuje se i ljudima koji na poslu imaju veliku odgovornost.

Fizički - Koristan je kod problema disajnih puteva, astme, umiruje upaljeno grlo. Harmonizuje rad štitne žlezde i hipofize.