Telefon za porudžbine: +381 64 302 6126

Handmade fine jewelry by Mirjana Ivanović

Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima

Amazonit

Amazonit

Amazonit - Neprovidan zeleno beli kamen. Poznat pod nazivom Kamen Nade.Amazonit je kamen otvorenosti, ima filtrirajuće dejstvo. To je kamen poverenja, komunikacije, kreativnosti i mira. Stvara osećaj snage. Inspiriše istinu, iskrenost, čast i ljubav prema sebi. Promoviše ljubaznost i praktičnost. Odličan je kamen za umetnike. Doneće sreću i ostvarenje svih vaših nadanja i snova. Pojačava životnu snagu, smiruje živce, opušta mišiće, štiti od srčanih tegoba. Jača intuiciju. Rastvara blokade unutar nervnog sistema i raspršuje negativnu energiju. Koristan je kod osteoporoze i karijesa.

Pomaže u komunikaciji i elokventnosti, integritetu, poverenju. Smanjuje ponašanja koja su samodestruktivna, pogotovo nakon iskustvava razočarenja. Eliminiše iritaciju i pojačava poverenje u sebe i druge ljude. Ako imate izazovnu situaciju, na primer, donošenje teške odluke ili angažman u javnom obraćanju, amazonit je jedan od najboljih kristala koje možete da imate uz sebe.

Amazonit uravnotežava metabolizam, usklađuje nervni sistem, smiruje živce, štiti od srčanih tegoba, pomaže jetri, tiroidnoj žlezdi i vodi nas u dubok opuštajući san.

Blokira geopatogena zračenja. Štiti i od elektromagnetnog zagađenja. Stavlja se između sebe i izvora zračenja. Omanji plosnat kamičak može da se zalepi na mobilni telefon.

Amazonit pojačava životnu snagu, podiže elan i raspoloženje.Pomoći ce vam da unesete radost u svoj život, zato ga nosite sa sobom. Čisti se na 8-10 dana pod tekućom vodom, a puni energijom na suncu.