Telefon za porudžbine: +381 64 302 6126
Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima Perlissima

Aventurin

Aventurin

Aventurin je kamen utehe, prosperiteta. Kao kamen moći, odličan je za privlačenje obilja i bogatstva. Aventurin se smatra isceljiteljem opšte namene, pri čemu je najpopularnija njegova zelena varijanta. Zelena je boja fizičkog isceljivanja i aventurin kao pripadnik porodice silikatnih materijala ima koncentrisanu sposobnost da razgrađuje barijere.

Oslobađa od emotivnog pritiska, bola i stresa, uravnotežava emocije, smanjuje nervozu i bes, pomaže da se ostane miran u napetim situacijama. Leči strah, neodlučnost, rastvara energetske blokade u srčanoj čakri. Odličan je kamen za zaštitu srca od energetskog vampirizma. U tom slučaju se nosi privezak od zelenog aventurina.

Aventurin uravnotežava emocije, smanjuje nervozu i bes, pomaže da se ostane miran u napetim situacijama. Oslobađa od mucanja.

S njim se postaje odlučan. Pomaže u donošenju pravih odluka, donosi sreću u igrama na sreću.

Zeleni aventurin pomaže kod problema pluća i srca, kao i kožnih infekcija. Sprečava opadanje kose, reguliše srčane i kožne bolesti i alergije. Na psihičkom nivou donosi mir i vedrinu, ljubav i spremnost na promene. Usklađuje intelektualni i emotivni nivo, kao i muški i ženski princip. Aventurin energetski čistimo pod vodom, a punimo na suncu.